Wat is sim only?

wat is sim only

Wat is sim only?

Wanneer je huidige telefoon nog helemaal naar behoren werkt en je telefoonabonnement afloopt is een sim only abonnement misschien iets voor jou. Op deze manier kun jij je maandlasten zo laag mogelijk houden wat betreft je telefoonabonnement. Maar wat is een sim only nu precies? Ontdek het hier:

Wat is sim only precies en is het iets voor mij?

Het is een abonnement zonder nieuwe mobiele telefoon. Je ontvangt daarbij alleen een nieuwe simkaart. Deze simkaart kan je in je huidige telefoon plaatsen en daar kan jij in principe alles mee. Denk aan internetten, bellen en natuurlijk ook sms’en en betalen met je mobiel. Hierbij betaal je niet voor de aanschaf van een telefoon, deze heb je namelijk al. Het scheelt enorm in de maandelijkse kosten. Wil je een sim only abonnement afsluiten en ben je toch toe aan een nieuw toestel? Dan schaf je zelf een simlockvrije telefoon aan.

De voordelen dit soort abonnement

  • Geen BKR-registratie. Wanneer je een telefoonabonnement afsluit waarbij de kosten van de telefoon meer dan 250 euro zijn zal dit bij het BKR worden geregistreerd. Dit heeft invloed wanneer je een lening of hypotheek afsluiten wil. Met alleen een simkaart zal je hier geen last van hebben!
  • Je hebt lage telefoonkosten. Maandelijks afbetalen van een telefoon is niet nodig. Hierdoor zijn je maandlasten een stuk lager. Bij Ben heb je zelfs al een abonnement zonder telefoon ruim onder de 10 euro.
  • Gebruik de telefoon die jij wilt. Je zit niet gebonden aan 1 telefoon. Wil je liever een ander exemplaar gebruiken? Dan schuif je gewoon je simkaart in een ander exemplaar en klaar is kees.

 

 Abonnement afsluiten wat bij jou past

Je vroeg je af wat is sim only? Maar als het goed is weet je nu wat het inhoud. Namelijk: een mobiel abonnement waarbij je alleen een simkaart ontvangt en waarbij de maandlasten een stuk lager zijn.

Nu is het wellicht tijd om een abonnement met alleen een simkaart af te sluiten, dat doe je zo:

  • Kies een passend abonnement uit
  • Je ontvangt de simkaart
  • Plaats de nieuwe kaart in je telefoon
  • Je kunt nu heerlijk bellen, appen, sms’en en internetten tegen een fijne prijs!

Net als bij ieder ander telefoonabonnement betaal je uiteraard een maandelijks bedrag. Maar dit bedrag is nu stukken lager! Je hebt nu alleen nog een telefoon nodig die simlockvrij is. Gelukkig zijn de meeste telefoons dat. Mocht je echt een oudje hebben, dan kun je dat het best even checken.

Bij een sim only kun jij ook gewoon je nummer behouden. Je geeft dat direct aan wanneer je je nieuwe abonnement afsluit. Goed om even te onthouden: nummerbehoud is alleen mogelijk bij Nederlandse telefoonnummers.

Het verschil tussen sim only prepaid

Wil je graag weten wat is sim only en wat is prepaid en wat is het verschil? Dat leggen we je ook uit: Met beide opties zijn je maandelijkse kosten lager. Het verschil: bij prepaid heb je geen abonnement en bij sim only wel. Bij sim only betaal je achteraf een vast bedrag en bij prepaid koop je van tevoren een bundel die je in de tussentijd kunt opwaarderen. Het voordeel van sim only is dat de kosten vaak lager zijn en dat je geen omkijken hebt naar je verbuik.

Deel dit artikel