In 3 stappen een geschikte herlaadkaart voor je telefoon

herlaadkaart

In 3 stappen een geschikte herlaadkaart voor je telefoon

Nog op zoek naar een simkaart voor je toestel, maar weet je niet goed waar je voor moet kiezen? Er zijn meerdere factoren die een rol spelen. Uiteindelijk is het van belang dat je voor een sim kiest die past bij de manier waarop jij je gsm gebruikt. Hier komen een aantal dingen bij kijken. In dit artikel lees je hoe je in 3 stappen een geschikte herlaadkaart (simkaart) voor je telefoon kiest.

Tip: Op zoek naar een prepaid kaart, of wil je hier eerst nog meer informatie over lezen? Je kunt de beste herlaadkaarten op prepaidsimkaarten.be vinden.

1: Bepaal je verbruik met een herlaadkaart

Op basis van je gebruik kun je heel eenvoudig de beste prepaid bundel kiezen, of weten met welke provider je het voordeligst uitkomt. Voorbeeld: als de ene aanbieder 15 cent per belminuut en 10 cent per MB hanteert, en de andere aanbieder 10 cent per belminuut en 15 cent per MB, dan kun je beter voor de tweede provider kiezen als je vooral met je kaart wilt bellen en internetten minder prioriteit heeft.

Het is dus goed om te weten wat je verbruik is. Dit kan op een aantal manieren:

  • Je telefoonrekening bekijken: hier staat vaak gedetailleerd aangegeven hoeveel minuten, sms’jes, en MB’s je hebt verbruikt. 
  • Binnen je telefooninstellingen kun je soms je verbruik terugvinden, bijvoorbeeld onder ‘Gegevensgebruik’.
  • Mocht je bovenstaande informatie niet hebben, kun je er ook voor kiezen een app te gebruiken die je verbruik bijhoudt.

Een exacte maandelijkse verbruik is niet echt nodig; het is in ieder geval van belang dat je een goede indicatie hebt. Hierna kun je naar stap 2.

2: Vergelijk prepaid kaarten

Zoals hierboven al even uitgelegd, kun je bepalen welke provider / simkaart het beste bij je past, wanneer je weet waar je naar op zoek bent. Het is dus aangeraden om te vergelijken op basis van je verbruik. In het geval van mobiel bellen kun je, naast het controleren van beltarieven, ook kijken naar een eventuele aanwezigheid van een starttarief. 

Bij dataverbruik is het tijdens het vergelijken niet alleen handig om te bekijken hoeveel je per MB betaalt, maar ook per hoeveel KB data wordt afgerekend (per 1 KB is bijvoorbeeld voordeliger dan per 100 KB).

Verder zijn de kosten per sms’jes ook een factor. Hier wordt de laatste tijd wel wat minder naar gekeken, omdat men steeds vaker berichten verstuurt via applicaties (in plaats van sms’en). Mocht je hier nog wel gebruik van (willen) maken, bekijk dan dus ook de tarieven voor het versturen van een sms.

3: Kies je favoriete herlaadkaart

Op basis van het bovenstaande kun je je favoriete herlaadkaart (prepaid simkaart) kiezen. Gezien er meerdere aanbieders zijn, kun je zelf bepalen welke simkaart van welke provider het meest geschikt is op basis van jouw voorkeuren. Het voordeel van herlaadkaarten is dat je gemakkelijk kunt overstappen, omdat je niet vastzit aan een contract. Mocht je er later toch achter komen dat je liever voor een andere aanbieder kiest, dan kun je gemakkelijk een nieuwe prepaid simkaart (eventueel met nummerbehoud) aanschaffen.

Deel dit artikel