Gebeld door een onbekend 06-nummer? Zo weet je wie het is:

onbekend 06-nummer

Gebeld door een onbekend 06-nummer? Zo weet je wie het is:

Iedereen kent het wel, je wordt gebeld door een nummer dat je niet kent of je hebt een gemist telefoontje van een nummer dat jou niet bekend is. Je bent benieuwd naar wie het is, maar eigenlijk druk je liever niet op terugbellen. Er zijn diverse manieren hoe jij erachter komen kunt bij wie dat onbekend 06-nummer hoort. Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet:

Whatsapp gebruiken bij een onbekend 06-nummer

Een app die eigenlijk iedereen wel op de telefoon heeft staan. Je kunt er berichtjes mee sturen naar anderen. Het is tijdens jouw zoektocht ook een prettig middel. Het enige wat jij hoeft te doen is het nummer opslaan in je lijst met contactpersoenen. Er bestaat een kans dat dit nummer ook gebruik maakt van Whatsapp. Veel gebruikers hebben een profielfoto en op deze manier kun je er misschien wel achter komen wie die onbekende beller is. Let er wel op: het kan zo zijn dat degene Whatsapp zo heeft ingesteld dat alleen contactpersonen de profielfoto kunnen zien. Sta jij niet in de lijst met contactpersonen, dan kan het zijn dat jij geen foto te zien krijgt.

onbekend 06-nummer

Facebook gebruiken om een nummer te identificeren

Wanneer het onbekende 06-nummer geen gebruik maakt van Whatsapp of de profielfoto onduidelijk is, kan je ook gebruik maken van Facebook. Enorm veel mensen hebben namelijk het 06-nummer gekoppeld aan Facebook. Voer het nummer in de zoekbalk van Facebook in en dan kan het profiel van het onbekende nummer naar voren komen. Heel handig wanneer het profiel openbaar is, dan kan je namelijk nog meer foto’s bekijken en informatie vinden over degene die jou belde met een onbekend 06-nummer.

Google een onbekend 06-nummer

Wanneer je via bovenstaande stappen geen resultaat geboekt hebt, is Google alsnog je beste vriend in de zoektocht naar de eigenaar van het onbekende 06-nummer. Vul het gewoonweg in de zoekbalk in en met een beetje geluk vind jij dan de persoon die bij het nummer hoort. Heb je een naam? Dan kun je via Facebook je zoektocht ook weer wat uitbreiden wanneer je geen idee hebt wie degene is die jou gebeld heeft.

Zoek in databases

Nog geen concreet resultaat? Vervelend, maar er bestaan diverse databases waarbij je alsnog nummers achterhalen kunt. Op wieheeftmijgebeld.nl en wieheeftgebeld.nl kun je verder met je onderzoek. Hier kun je vaak informatie vinden van andere mensen die gebeld zijn door dit nummer. Een veilige en betrouwbare manier om er achter te komen wie de persoon achter het onbekende 06-nummer is en of het goed is om terug te bellen of juist niet.

Geen resultaat bij je zoektocht naar een onbekend 06-nummer?

Wanneer je alsnog geen resultaat hebt om het onbekende 06-nummer te achterhalen kun je ervoor kiezen om alsnog terug te bellen. Dit kan je uiteraard anoniem doen. Tip: word je door een onbekend nummer gebeld? Neem dan vooral niet op en bel ook niet terug naar het onbekende 06-nummer. Het kunnen namelijk Phising-telefoontjes zijn. Die zijn niet veilig en je rekening kan er behoorlijk door oplopen. Twijfel je? Probeer dan een van bovenstaande stappen of laat het voor wat het is en bel niet terug.

 

 

Deel dit artikel