Pinnen met de telefoon, ook jij kan het!

pinnen met je telefoon

Pinnen met de telefoon, ook jij kan het!

Anno 2022 betalen steeds meer mensen met de telefoon. Je bent je portemonnee bijvoorbeeld vergeten of vindt het een heel gedoe om je tas altijd mee te nemen. Geen enkel probleem hoor, met je telefoon betalen doe je in een handomdraai. In dit blog vertel ik je er graag meer over hoe jij op een veilige manier kunt pinnen met de telefoon:

Manieren op te pinnen met de telefoon:

Pinnen met de telefoon kan op verschillende manieren. We nemen er 3 met je door zodat jij zeker weet dat jij de volgende keer met je mobiele telefoon zonder problemen betalen kunt:

Pinnen met de app van je bank

Met de mobiele app van je bank kan je betalen via je digitale pinpas. Mobiel betalen doe je via de mobiel bankieren app. Je opent de app en selecteert de betaalkaart waar jij mee betalen wilt. Of jouw bank nu een mobiel bankeren app of mobiel betalen app hebt, je kunt op dezelfde manier betalen. Houdt je telefoon vervolgens tegen het pinapparaat aan en klaar is kees. Erg simpel!

Pinnen via Apple Pay op de mobiel

 

Apple Pay is erg prettig om contactloos mee te betalen wanneer je in het bezit van een iPhone bent. Hoe je dat doet? Net zo makkelijk als met de mobiel bankieren app. Je houdt je mobiel tegen de pinautomaat, wacht  vervolgens nog heel even tot het wordt herkend en voor je het weet heb je al betaald! Natuurlijk moet je ook hier vooraf de dienst even instellen, maar dat is zo gedaan. Ook op je Apple Watch en iPad werkt het op precies dezelfde manier:

Apple Pay instellen:

 • Als eerst ga je naar de wallet
 • Klik op ‘+’ bovenin het scherm aan de rechter kant
 • Selecteer dan creditcard of betaalkaart
 • Scan deze
 • Volg alle stappen om je pas goed te kunnen toevoegen
 • Klik dan volgende aan en je bank gaat checken of alles klopt
 • Wanneer alles oke is kun je betalen via Apple Pay

Pinnen met je telefoon via Google Pay

Ook kun je met Google Pay betalen met je mobiel. Het werkt in principe hetzelfde als met Apple Pay, alleen dan met je Android telefoon. Met de app koppel je uiteraard als eerst je pinpas aan je mobiel. Zo kun je namelijk veilig betalen in de winkel. Voordeel: ook op websites betaal je zo gemakkelijk met je telefoon.

Ook zijn hier geen extra kosten aan verbonden, net zoals bij Apple Pay. Je telefoon heb je niet meer nodig. Wanneer Google Pay nog niet op je telefoon staat moet je dit even downloaden, maar ook dat is de moeite niet. Het is zo gedaan! Koppel je bankpas aan je telefoon en je kunt betalen!

Google play app gebruiken

 • Download de app in de Play Store
 • Volg de instructies op wanneer je de app opent
 • Voeg je bankpas toe
 • Klaar is kees

 

Lukt het niet? Let dan op dat je een telefoon met NFC hebt, zonder werkt het namelijk niet.

Databundel en mobiel betalen

We kunnen je gerust stellen, mobiel betalen kost je op geen enkele manier geld. Nou ja, behalve dan het bedrag dat jij voor je aankoop betalen moet. Er zijn geen extra kosten verbonden aan mobiel betalen en ook kost het je geen data uit je databundel. Dankzijn NFC betaal jij namelijk veilig zonder data en extra kosten te moeten betalen. Door te pinnen met je telefoon betaal je misschien wel meer geld omdat kopen makkelijker gaat, maar dat ligt niet aan je data ;)

 

 

Deel dit artikel